V lanskem letu je KUD Coda dobila pomembno pridobitev. Ne, v tem primeru ne mislim na (Z)mešani festival, glasbeni tabor ali morda Codazin. Dobili smo Miro, brez katere tudi vsega prej naštetega ne bi bilo. Teto, ki je pogosto stopila tudi v ospredje, predvsem pri naši skrinjici za prostovoljne prispevke, ki se je zgolj ob njeni prisotnosti polnila skorajda sama od sebe. Žal se je obdobje, ko smo lahko spravili skupaj dostojen prispevek za preživetje, izteklo. A to ni zgodba z žalostnim koncem. To je zgodba o tem, da smo Codovci res velika družina, ki drži skupaj. Rock’n’roll družina bi rekel naš Alien. Mira pravi, da bo z nami lovila sanje. V dobrem in slabem, s streho ali brez nje … Za Glasbenimi junaki stoji celotna ekipa KUD Coda. Z besedami in dejanji. Mira je, tudi tokrat, našla toliko lepih besed, da bi ji kar odstopila vsaj del svojega PR-ovanja. Ker mi je ‘dol padla čeljust’.

 

Mirinih 5 točk podpore:
1. Ponosna sem na ekipo sodelavcev, ki omogočajo mladim glasbenikom razvoj in jih tako podpirajo pri lovljenju njihovih sanj, da bi postali Glasbeni junaki. Sodelavci KUD Coda zmorejo pogum za reševanje prostorske problematike prek Adrifund – platforme za množično financiranje, za trajno streho nad glavo učencem in njihovim mentorjem.

 

2. Sem teta iz ozadja otrokom, mladini in kakorkoli prikrajšanim Glasbenim junakom, članicam in članom KUD Coda, ki bo na Adrifundu lovila njihove sanje, sanje o prostoru, kjer bodo lahko v miru napredovali v pridobivanju znanja in veščin za privabljanje zvokov iz različnih glasbil – ustvarjanju glasbe, da bi nekoč prispevali svoje glasbene refleksije na Svet. Sem tiste vrste teta iz ozadja, ki se zaveda pomena sanj Glasbenih junakov in jih zato podpiram iz vsega srca.

 

3. Na tem svetu sem že lep čas in sem v okviru aktivnega opravljanja dejavnosti na področju kulture spoznala mnoge organizacije. KUD Coda je vsekakor ena od redkih, ki si zasluži pozitivnih kritik v samih superlativih – visoka strokovna usposobljenost, angažiranost, srčnost in pogum članov ekipe, odgovorna poraba javnih sredstev, posluh za odprta socialno-kulturna vprašanja in iskanje odgovorov, odlično zasnovan program neformalnega individualnega in skupinskega glasbenega izobraževanja v skladu z interesi udeležencev in vzgoja mladih glasbenikov kot priprava na javno nastopanje, mladih ki prepoznavajo pozitivno socialno vzdušje na KUD Coda. To je to! Zato bom lovila sanje skupaj z Glasbenimi junaki na Adrifundu, da bi končno dobili svoje prostore, kjer bi lahko nemoteno ustvarjali.

 

4. Lovim sanje z mladimi Glasbenimi junaki, da bi lahko na platformi Adrifund zbrali dovolj denarja za streho nad glavo. Prostovoljno, vendar aktivno podpiram pogum ekipe KUD Coda, ki jo nekateri pravijo “norci”, drugi “deloholiki”, kakšni pa so samo “dol pade čeljust” nad rezultati delovanja in mladih ustvarjalcev na področju neklasične glasbe – vse to v pozitivnem smislu. Recite karkoli, vendar vedite, da je Codovcem najpomembnejše, da se “špila”. Zato ta srčna podpora Mladim glasbenim junakom.

 

5. Podpiram Glasbene junake in se jim pridružujem pri lovljenju sanj, da bi s pomočjo Adrifund platforme dobili streho nad glavo, prostor, kjer se bodo naučili postati dobri neklasični glasbeniki in jim bom lahko nekoč na koncertu vzklikala: “Špilaj!”