O glasbenih junakih

Kdo smo glasbeni junaki?

Glasbeni junaki potrebujemo novo streho nad glavo, da nam bo uspelo ujeti sanje!

Več kot 100 junakov nas je, ki si ne predstavljamo življenja brez Kulturno umetniškega društva Coda. 

Naj se predstavimo

Ko si niti še čevljev ne znaš zavezat, sanjaš o tem, da bi postal junak. V belem plašču, z modro kapo ali za volanom mestnega avtobusa. Nekateri izmed nas pa bi radi postali junaki s kitaro za vratom in mikrofonom pred sabo. Več kot sto takih glasbenih junakov obiskuje mariborsko Kulturno umetniško društvo Coda. S pomočjo predanih mentorjev in istomislečih sovrstnikov želijo ujeti svoje sanje in ustvarjati najbolj univerzalno obliko komunikacije – glasbo. Ampak Coda ni le glasbena šola, Coda je način življenja, kjer glasba ne pozna meja.

Po 15 letih delovanja in izobraževanja štajerske mladine nam grozi, da čez noč ostanemo brez prostorov, naši mladi glasbeni junaki pa brez možnosti za razvoj svojih talentov. Odločili smo se, da puške ne bomo vrgli v koruzo. V okviru projekta Glasbeni junaki bomo zbrali sredstva za nakup novih prostorov.

Naš načrt

Naše sanje bomo med 19. marcem in 2. majem lovili na slovenski platformi za zbiranje sredstev Adrifund. Cilj je v 45 dneh zbrati vsaj 20.000 €. V zameno za donacije bomo ponudili domiselne nagrade – vstopnice za ekskluzivne ‘living room’ koncerte z znanimi glasbeniki, glasbene video voščilnice, koncerte naše mladine, zakup milimetrov na stenah novih prostorov …

Glasbeni junaki pišemo uspešne zgodbe

Del poti do naše nove strehe nad glavo nam pomagajo prehoditi tudi številna podjetja, s katerimi smo spletli zanimive, zabavne in predvsem zelo pozitivne zgodbe. Hvala vam!

O glasbenih junakih so povedali 

 

Aleksandra Džolev, učenka KUD Coda

“Zase lahko rečem, da mi Coda ni dala samo veliko glasbenega in pevskega znanja, vendar tudi veliko topline in prijateljstva, posledično pa zadovoljstva in zaupanja v samega sebe. Ta majhna in edinstvena skupina ljudi je velik del mene. Naredila me je srečnejšo, močnejšo in zadovoljnejšo. Izpopolnila me je.”

Sonja Volarič, predsednica KUD Coda

Zrasli smo v pomembno glasbeno ustanovo, ki danes presega svet glasbe. Glasbeni junak je projekt, ki bo z vašo pomočjo v našo zgodbo prinesel nove prostore in s tem boljše  možnosti za nova nadaljevanja rasti naše in s tem tudi vaše zgodbe KUD Coda. V imenu vseh članov in vodstva društva velik HVALA za vašo podporo.

Lea Gačnik, mentorica KUD Coda

“KUD Coda je resnično edinstvena glasbena šola, v kateri na enem mestu najdeš dobro glasbo, kakovostne koncerte, nadarjene učence, dobre prijatelje, odlične sodelavce ter izjemno sproščeno vzdušje.”

Tomi Erceg, mentor KUD Coda

“Rad učim na Codi, ker tako preko otrok ostanem v kontaktu, kaj je aktualnega na glasbeni sceni.”

Metka Senekovič, mentorica KUD Coda

“Na Codi poučujem 15. leto, vse od začetka. Imamo najboljše učence, prihajajo z veseljem, učijo se uživati v glasbi in ustvarjajo to, kar jim je všeč. Lekcije so sproščene in vsi se imamo fajn …”

Alien Andrej Partljič, mentor KUD Coda

“KUD Coda smo ena velika rokenrol družina!”

Drago Kotnik, mentor KUD Coda

“Mentorji na Codi imamo več vlog. Vlogo pedagoga, poslušalca, psihologa, prijatelja, vzgojitelja, sogovornika … V vseh vlogah se čudovito počutimo, ker imamo ob sebi radovedne in vedoželjne otroke!”

Martin Počkar, poslovni direktor KUD Coda

“Codo smo neizbrisno vtkali v naš prostor, naše mesto in prepričan sem, da bo obstala tudi takrat, ko bodo nas zamenjali drugi glasbeni junaki, mi bomo pa že v neki drugi dimenziji. Niti za trenutek ne dvomim v naš uspeh – preveč motivirani in herojski smo z ravno zadostno mero norosti, da bi obupali in odnehali.”

Mira Muršič, prostovoljka KUD Coda

“Podpiram Glasbene junake in se jim pridružujem pri lovljenju sanj, da bi s pomočjo Adrifund platforme dobili streho nad glavo, prostor, kjer se bodo naučili postati dobri neklasični glasbeniki in jim bom lahko nekoč na koncertu vzklikala: “Špilaj!”

Tanja Cvitko, producentka festivala Skuštrane in bradati

“KUD Coda je plac, kjer vsak ve, kaj mora nareit in tui narei!”

Podpri nas! 

Vaše kovančke in bankovce lahko unovčite za domiselne nagrade.

 

Pogosta vprašanja

Kdo ali kaj je KUD Coda?
Mariborsko Kulturno umetniško društvo Coda bi najlažje opisali z dvema besedama: glasbena šola. Že več kot deset let skrbimo za izobraževanje, rast in kreativno izražanje štajerske mladine. S svojim načinom dela smo se v teh letih zasidrali na piedestal mariborske kulturne ponudbe. Poleg individualnega glasbenega izobraževanja, ki je prilagojeno modernemu času in željam učencev, velik poudarek namenjamo skupinski igri – skupnemu muziciranjem učencev na koncertih, ki jih združujemo v zanimive tematske projekte. Opis glasbena šola pa je za KUD Coda zagotovo preskromen, saj okvire individualnega poučevanja inštrumentov neprestano širimo, med drugimi tudi z zborovskim petjem, kreativnim ustvarjanjem glasbe in delovanjem na socialnem področju.
Zakaj zbirate sredstva, če pa so vaše storitve plačljive?
Drži. Obisk naših individualnih in skupinskih lekcij je plačljiv. V primerjavi z državnimi ustanovami je ta znesek nekoliko višji, v primerjavi z zasebnimi oblikami poučevanja pa precej nižji. Kot nevladna organizacija, ki deluje v javnem interesu na področju kulture, vsa pridobljena sredstva porabimo za plačilo mentorjev, stroške prostorov in opreme ter razvoj in izvedbo številnih kreativnih projektov. Kot izkaz naše družbene odgovornosti, pa sredstva namenjamo tudi za brezplačne programe, ki so namenjeni vsem tistim, ki zaradi zdravstvenih, ekonomskih, kulturnih ali kakršnih koli drugih razlogov nimajo dostopa do kakovostnega preživljanja prostega časa z glasbo in vrstniki.
Zakaj se po pomoč niste obrnili na občino? V Mariboru je ogromno praznih prostorov!
MOM je bila prvi naslov, na katerega smo se obrnili. Odločevalci so nam prisluhnili, a so žal vložili premalo truda v reševanje naše prostorske stiske. Dejstvo je, da je naša dejavnost precej specifična in močno presega zahteve kakšne pisarniške dejavnosti. Smo glasni (bobni, kitare in drugi inštrumenti ‘ružijo’ tudi ob poznih večerih in vikendih), potrebujemo dostop z avtomobilom (ko se odpravimo na koncerte, moramo prej našteto opremo tudi nekako prepeljati) in veliko prostorov (več kot 100 glasbenih junakov obiskuje svoje mentorje, kar nanese na 62 lekcij tedensko, da sploh ne omenjamo nekaterih drugih dejavnosti, ki se morajo zaradi prostorske stiske izvajati na drugih lokacijah). Poleg naštetega pa smo tudi zaljubljeni v naš center mesta, kar nam omogoča, da nas naša mladina na peš razdalji obišče od doma ali po pouku. Tako neprofitnih lokacij, ki bi v Mariboru zadostile vsem pogojem, ne poznamo.

NAŠI PARTNERJI