Včasih me še vedno prav preseneti, kaj KUD Coda pomeni v lokalnem okolju. Pa tokrat nimam v mislih nebroj prireditev, na katere smo vabljeni. Ne, danes pišem o naših prijateljih. Z nekaterim smo se spoznali že B.C. (before Coda), spet drugi se pojavijo kot ‘deus ex machina’ v ravno pravem trenutku. Za vse pa velja, da nam vedno nesebično priskočijo na pomoč. Tokrat sta to ponovno (!) storila Tomaž, koncertni fotograf, in Grega, studijski portretni fotograf. 

Najbrž ste, vsaj upam da, opazili, da smo malo drugačni od ostalih glasbenih ustanov. V pozitivnem smislu seveda. Kakovostno fotografiranje dogodkov in ažurna objava utrinkov so za nas ena izmed glavnih prioritet ustvarjanja (fun fact: od 2012 smo na naši Facebook strani objavili kar 6.569 fotografij). V vseh teh letih smo si sami priučili veliko spretnosti, kdaj pa kdaj kaj zafrknili in neštete ure preživeli z YouTube tutoriali. 

Pridejo pa situacije, ko naše DIY znanja ne zadostujejo. Ko potrebujemo prave profesionalce. Od projekta Glasbeni junaki je dobesedno odvisna naša prihodnost, zato smo se obrnili na Tomaža in Gregorja. Misija: ustvariti glasbene portrete – v najbolj odpičeni in kreativni luči prikazati naši glasbene junake. 

Zbrali smo se v Gregorjevem studiu – WishCAM spletni iskalnik fotografov (počekirajte super iskalnik fotografov in blog, od koder smo tudi mi pridobili to in ono novo znanje), kjer so se naši junaki nesramežljivo ‘razmetavali’ pred Tomaževim objektivom, ki običajno v kadre lovi skupino Tabu.  Osem glas(be)nih junakov se je prelevilo v prave rock zvezde, ki so uživale v soju žarometov. 

 
Misija: uspešna!

Prvič sem bil na slikanju in počutil sem se … zanimivo. Na trenutke sem mislil, da sem dejansko osebnost … 

Omar

Codin photoshooting je bil enkraten! Ne spomnim se, kdaj sem se nazadnje udobno in domače počutila pred kamero. Fotograf je bil namreč zelo zabaven in nas je z njegovimi smešnimi besednimi dodatki precej nasmejal, kar je vodilo da naravnega in iskrenega izraza, zato so fotografije prečudovite in komaj čakam, da jih pokažemo ljudem. Tudi Bobi je bil z nami in nas spodbujal ter ustvarjal pozitivno energijo, kar pa seveda ni nič novega, če hodiš na KUD CODO. Kako bi ta dan sploh opisala? Preprosto CODAMAZING!!!

Špela