BALKAN DUO

23. 4. | 19:00

Razlagova 11, Maribor

 

O DOGODKU

Glasbena poslastica dveh prekaljenih mojstrov, ki v svojem zvoku spajata desetletja izkušenj ustvarjanja ter preigravanja klasične, jazz, etno in rock muzike.

Vasko Atanasovski je eden naših najbolj vsestranskih skladateljev in glasbenikov, znan po sodelovanjih z svetovnimi jazz, rock, klasičnimi in tradicionalnimi muzičarji (Vlatko Stefanovski, Living Colour, Michel Godard, Hindi Zahra, Xu Fengxia, Carmina Slovenica, idr.) ter obvladovanju številnih glasbenih stilov. Posnel je 13 albumov, s svojim delom pa osvojil tako kritike kot občinstvo. Redno gostuje po vsej Evropi pa tudi v Indiji, na Kitajskem, v Latinski Ameriki in ZDA. Z glasbo za soliste, zbore in velike orkestre je opremil tudi številne gledališke, plesne in lutkovne projekte (Vito Taufer, Brane Potočan, Jernej Lorenci, Mojca Horvat, Peter Bostjančič …).

Jazz in etno multiinštrumentalist, specialist za brenkala, teoretik in vsestranski zvočni ustvarjalec Zoran Majstorović je s porinom in številnimi drugimi priznanji okiteni hrvaški brenkač na raznolike inštrumente, ob mnogih svetovnih glasbenikih pa je ustvarjal tudi z domačimi ikonami, kot so Arsen Dedič, Rade Šerbedžija, Gabi Novak in Tereza Kesovija. Raziskuje vso umetnost in vpliv zvokov v vsakdanjem življenju.

NAŠI PARTNERJI

Junaške novičke

Fundraising projekt Glasbeni junaki poteka pod okriljem Kulturno umetniškega društva Coda. Več informacij o društvu.

 

Adrifund je prva slovenska spletna platforma za nagradno množično financiranje. Je mesto, kjer se ideje srečujejo z denarjem in veščinami.

 

Kontaktiraj nas

Kulturno umetniško društvo Coda

Kamniška ulica 2, 2000 Maribor

info@glasbenijunaki.si
031 230 691

 

Sledi nam na